Gå direkt till innehåll
Samhällsbyggnadsnämnden ger ett positivt planbesked till del av område vid Nördfjärden. På bilden syns det initialt utpekade detaljplaneområdet.  Foto: Sara Holm
Samhällsbyggnadsnämnden ger ett positivt planbesked till del av område vid Nördfjärden. På bilden syns det initialt utpekade detaljplaneområdet. Foto: Sara Holm

Pressmeddelande -

Ja till planbesked – nu kan arbetet med detaljplanering av området vid Nördfjärden starta

Samhällsbyggnadsnämnden lämnar ett positivt planbesked för del av område vid Nördfjärden. Därmed kan arbetet med att ta fram en detaljplan som möjliggör för flerbostadshus med cirka 100–200 bostäder, hotell samt centrumfunktioner så som restaurang och kontor påbörjas.

– Det här området har stor potential för utveckling och det är ett viktigt steg i Piteås fortsatta tillväxt. Området har också många kvalitéer som gör det attraktivt för exploatörer och i förlängningen medborgare och besökare, säger Magnus Nyström (S), Samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Nu går arbetet vidare med detaljplanering av området, ett arbete som beräknas kunna starta under 2024. Det berättar Rebecka Granström, enhetschef plan och bygg, Samhällsbyggnad.

– Vi gör bedömningen att det här är en detaljplan som bidrar till stor nytta för kommunens tillväxt. Arbetet med detaljplanen kan inledas så fort det är rimligt. I dagsläget beräknas det att arbetet skulle kunna påbörjas redan kvartal 2 2024, har hon sagt i ett tidigare pressmeddelande.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Magnus Nyström

Magnus Nyström

Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden (S) Piteå kommun 070-609 67 90 pitea.se samhällsbyggnadsnämnden
Rebecca Granström

Rebecca Granström

enhetschef Trafik och bygg Trafik, parkering, hållbara resor 0911-696857 pitea.se Trafik & gator

Relaterat innehåll