Gå direkt till innehåll
Foto: Scandinav
Foto: Scandinav

Pressmeddelande -

Arbetskläder till vårdpersonal 2016

Under decembermånad finns möjlighet att handla arbetskläder i form av fritids- och gångkläder för vårdpersonal inom äldreomsorgen i Piteå kommun till en summa på högst 700 kr inklusive moms. Det gäller tillsvidareanställd personal och de som har LAS-företräde 1 januari 2016 och är i tjänst. Upphandlingen om ett engångsbidrag till klädinköp vanns av Fronta.

Under hela 2016 har en upphandlingsprocess pågått enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU) gällande ett leasingavtal för arbetskläder till vård- och omsorgspersonal inom Piteå kommun. Eftersom upphandlingen har överklagats i flera instanser så har leverantör inte kunnat fastställas.

Engångsbidrag till arbetskläder
Lösningen för i år har blivit en upphandling om ett engångsbidrag till klädinköp. Den upphandlingen vann Fronta och det är dit som vårdpersonal får vända sig för att antingen beställa eller hämta ut arbetskläder till ett värde av 700 kr inklusive moms. Avtalet gäller kläder där det går att trycka en synlig logotyp för Piteå kommun.

-Vi kan inte mer än att beklaga att upphandlingen av arbetskläder har dragit ut på tiden. Vi måste hålla oss till Lagen om offentlig upphandling och då kan det tyvärr bli på det här sättet, säger Eva Johansson, verksamhetsutvecklare inom äldreomsorgen.

Gäller anställd vårdpersonal i äldreomsorgen
Det som gäller nu är att all tillsvidareanställd personal i äldreomsorgen och de som har LAS-företräde 1 januari 2016 och är i tjänst måste hämta ut eller beställa sina kläder innan året är slut hos Fronta. 

-All personal har blivit informerad och Fronta har lovat att hålla extra öppet kvällstid så att alla ska ha möjlighet att hämta ut eller beställa kläder, säger Eva Johansson.

En ny, större upphandling angående leasingavtal för arbetskläder kommer att påbörjas snarast.

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se