Gå direkt till innehåll
Alla ungdomar som sökt feriejobb har erbjudits plats

Pressmeddelande -

Alla ungdomar som sökt feriejobb har erbjudits plats

Av de 770 ungdomar som sökt kommunens ferieanställning i sommar har 530 tackat ja till det erbjudande de fått. Nu öppnar ansökningen igen för de som uppfyller kraven och inte tidigare har sökt feriejobb. Men det är kort ansökningstid, från fredag morgon den 5 juni till måndag kväll den 8 juni.

-Nu gäller först till kvarn. Det är ett fåtal platser kvar och det kan vara så att man erbjuds plats i en annan del av kommunen än man bor i, säger Anette Myrestam, verksamhetsområdeschef arbetsmarknad.

Coronapandemin har försvårat och försenat arbetet med sommarens feriejobb. Det har också gjort att de sökande fått besked senare än ett normalår. Covid -19 och de restriktioner som finns för att minska smittspridningen har gjort att ungefär hälften av de anmälda platserna försvunnit. Orsaken är bland annat att smittskyddslagen hindrar personer under 18 år att jobba inom vård och omsorg och förskola.

-Vi är glada över att vi kunnat erbjuda alla ungdomar feriearbete i sommar. Det hade inte gått om inte kommunens verksamheter och föreningar ställt upp med nya platser, när platserna inom Socialtjänsten och förskolan föll bort, säger Anette Myrestam. 

Ansökan görs vi kommunens hemsida: www.pitea.se/ferie

Kontaktperson:
Anette Myrestam, verksamhetsområdeschef arbetsmarknad
Tel. 0911-69 65 67
E-post anette.myrestam@pitea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Relaterat innehåll

Unga kommunutvecklare ska ta reda på vad unga i Piteå vill ha

Unga kommunutvecklare ska ta reda på vad unga i Piteå vill ha

Den här veckan är första arbetsveckan för många av de ungdomar som ska feriearbeta i kommunen i sommar. 17-åriga Ida Eriksson och 16- åriga Victor Andersson är två av de totalt 550 ungdomar som har sökt och fått feriearbete i Piteå i år.