Gå direkt till innehåll
Unga kommunutvecklare ska ta reda på vad unga i Piteå vill ha

Nyhet -

Unga kommunutvecklare ska ta reda på vad unga i Piteå vill ha

Den här veckan är första arbetsveckan för många av de ungdomar som ska feriearbeta i kommunen i sommar. 17-åriga Ida Eriksson och 16- åriga Victor Andersson är två av de totalt 550 ungdomar som har sökt och fått feriearbete i Piteå i år. Många feriejobb är i parker, städning eller liknande men de här ungdomarna har ett annorlunda jobb. Deras uppgift är att ta reda på vad unga saknar i Piteå och framföra det till politikerna.

Uppdraget som unga kommunutvecklare går ut på att söka upp och inspirera unga Piteåbor att tycka till och lämna synpunkter i aktuella samhällsfrågor.

- Vi ska göra en enkät och vi ska också försöka få fler att följa Instagramkontot ”Ung i Piteå”, säger Ida Eriksson.

- Vi vill ta reda på vad andra ungdomar Piteå skulle vilja ha för att trivas bättre, säger Victor Andersson.

Själva saknar de att ha en ungdomsgård att åka till, ett mysigt ställe där man kan hänga på kvällar och helger som inte kostar pengar att besöka eller där man förväntas handlat någonting.

- Nu är vi mest hemma eller åker Epa på fritiden, säger Ida Eriksson.

De ser fram emot att få vara med och påverka framtiden i Piteå, även om det är medvetna att förändringar tar tid att genomföra i den kommunala organisationen.

- Jag hoppas att politikerna kommer att lyssna och ta till sig vad vi kommer fram till i våra undersökningar. Vi unga har många ideér, säger Victor Andersson.

Sista arbetsveckan ska de sju unga kommunutvecklarna presentera sina slutsatser på ett möte med kommunstyrelsens ordförande i Piteå kommun.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Anette Christoffersson

Anette Christoffersson

Processledare, Kommunledningsförvaltningen Medborgardialoger 0911-69 60 54 pitea.se Påverka din kommun

Relaterat innehåll