Gå direkt till innehåll
Ett viktigt sommarjobb

Nyhet -

Ett viktigt sommarjobb

På gymnasiet går Alexander Jadinge teknikprogrammet, men han valde ändå att söka sommarjobb på ett äldreboende. – Jag gillar att ta ansvar och här har man ansvar för människor och det är viktigt, säger Alexander Jadinge.

På äldreboendet Berggården på Berget i Piteå sommarjobbar Alexander Jadinge. Han sökte jobbet när hans syster berättade att man sökte sommarvikarier inom Socialtjänsten. Alexander hade tidigare haft ett feriejobb på Österbo så helt obekant med äldreomsorgen var han inte.

- Jag är egentligen inte så teknikintresserad utan går mest den utbildningen för att den är bred och ger behörighet för vidare studier.

I sommar jobbar han heltid under hela sommarlovet. Han jobbar både dag och kväll, men tycker bättre om att jobb på dagtid.

- Det händer mer på dagen när de äldre är uppe. Många gillar att prata om deras liv, men en del är ganska sjuka. Men vi ser till att de har det bra, att de kommer sig upp på morgonen, får mat och såna saker, säger Alexander.

Det är inte så många killar som sommarjobbar på Berggråden, men det gör inget tycker Alexander.

- Jag trivs. Personalen är trevlig och bra på att förklara och visa vad vi ska göra, så att man lär sig göra rätt. Jag drömmer om att bli läkare, säger Alexander Jadinge.

Ämnen

Kategorier

Regioner