Gå direkt till innehåll
Nicklas Larsson, Lisa Hellmér, Tobias Lindfors och Anders Lundkvist uppmanar Piteåbor att handla lokalt.
Nicklas Larsson, Lisa Hellmér, Tobias Lindfors och Anders Lundkvist uppmanar Piteåbor att handla lokalt.

Nyhet -

Be a local hero- handla i Piteå

Det är nu viktigare än någonsin tidigare att Piteåbor handlar i Piteås butiker, köper mat i Piteås restauranger och besöker de evenemang som fortfarande är igång. Det finns en oro kring hur Coronavirusets framfart kommer att påverka det lokala näringslivet i Piteå. – Vi tar den oron på största allvar och göra allt vi kan för att stötta företagarna, säger Anders Lundkvist, kommunalråd i Piteå kommun.

Under torsdagen den 19 mars träffades representanter från Piteå kommun, Pite havsbad, Pensionatet och Visit Piteå för att diskutera vad man kan göra på kort och lång sikt. Piteå kommun och de kommunala bolagen har redan bestämt att förlänga krediter, vänta med avgifter och erbjuda rådgivning.

-Vi måste hjälpas åt nu, säger Anders Lundkvist, kommunalråd i Piteå kommun.

Redan nu ser man färre hotellgäster i Piteå på grund av coronaviruset. Pite havsbad group har som en följd av det korttids permitterat personal på Pite havsbad.

-Vi räknar med att april och maj blir sämre månader, men har förhoppningar om att sommaren ska vara relativt intakt. Vi måste ha en framtidstro, säger Tobias Lindfors, Pite havsbad group. Pite havsbad har stora ytor med fina utomhusmiljöer och vi jobbar stenhårt för att alla ska känna sig trygga med att besöka oss.

Lisa Hellmer på Pensionatet har startat upp ett initiativ för att hjälpa företagare genom Coronakrisen.

-Vi vill bidra till att alla aktörer som gör Piteå underbart ska finnas kvar efter krisen, säger Lisa Hellmér, Pensionatet. För många mindre företag är marginalerna små. Hon uppmanar därför alla att köpa en take away latte eller lunch och på så sätt blir en local hero i Piteå. Följ gärna kontot och dela goda exempel.

-Även om mycket kommer att se annorlunda ut i sommar så hoppas jag att vi har en fotbollsturnering i någon form, jag vill också att Piteå ska dansa och le, att butikerna ska vara öppna och att vi ska ha besökare på olika evenemang, säger Anders Lundkvist som själv planerar att hemestra i Piteå i år.

Ämnen

Kategorier

Regioner