Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Vattnet vid PIte Havsbad är återigen  godkänt för bad.       Foto: Piteå kommun

Grönt ljus igen för bad vid Pite Havsbad

Fredagens kompletterande vattenprover vid Pite Havsbad ger grönt ljus för bad. De förhöjda värdena av bakterier som uppmättes vid kommunens rutinmässiga vattenprover under förra veckan är återigen normala. Så passa på att njuta av slutklämmen på sommaren!

Besökare avråds från att bada vid  Sandön, Sjulnäs.         Foto: pixabay.com

Avrådan mot bad även vid Sandön, Sjulnäs

Förra veckan gick vi ut med avrådan från bad vid Pite havsbad på grund av förhöjda bakterievärden. Nu visar vattenprover vid Sandön, Sundet i Sjulnäs samma sak. Piteå kommun avråder därför från bad även där.

Kommun, polis, kyrka och region samverkar för att Piteå ska vara en trygg och säker plats för unga under cruisingkvällen. Foto: Getty Images

Pressinbjudan – Samtal om trygghetsskapande arbete inför cruisingkväll

Media hälsas varmt välkommen att träffa nyckelpersoner från Piteå kommun, Polisen Piteå älvdal, Region Norrbotten och Piteå församling som samverkar för att skapa trygghet för unga och förebygga brott. Vi vill uppmana fler vuxna att vara på stan och gå tillsammans med oss, för att det gör skillnad.

Besökare avråds från att bada vid Pite havsbad.             Foto: Piteå kommun

Avrådan mot bad vid Pite havsbad

Det har tagits vattenprover på Piteå havsbad som visar förhöjda halter av bakterier, vilket innebär att bad avråds för tillfället. Kommunen tar regelbundet prover för att kontrollera vattenkvaliteten och kommer att fortsätta övervaka situationen. Kontakta Åsa Wikman för mer information.

Mimmi Andersson, driftchef vid Grans Naturbruksgymnasium och Kata Nilsson, kommunalråd Piteå kommun, står framför grusplanen där den nya maskinhallen kommer byggas. Foto: Helene Markström

Efterlängtad ny maskinhall till Grans Naturbruksgymnasium

Piteå kommun kommer att investera 356 miljoner kronor under 2024, varav 22 miljoner kronor ska användas för att bygga en ny maskinhall på Grans Naturbruksgymnasium. Den nuvarande hallen är inte anpassad efter dagens behov. Den nya hallen kommer att vara högre och innehålla klassrum och ett separat spolrum. Kommunalrådet Kata Nilsson är nöjd med beslutet och besöket på skolan.

Pitebor får möjlighet att låna årskort till PIF:s hemmamatcher i fotboll. Foto: Piteå kommun

Låna årskort till PIF:s hemmamatcher på Stadsbiblioteket

Tack vare ett samarbete mellan Piteå stadsbibliotek och Piteå IF fotboll kommer pitebor att kunna se Piteå IF:s hemmamatcher helt kostnadsfritt. Ett initiativ som ger fler möjlighet att se fotboll i högsta klass.

Nytt avtal för Piteå kommuns kommunikationstjänster

Nytt avtal för Piteå kommuns kommunikationstjänster

Upphandlingen för kommunikationstjänster är nu klar och de nya avtalen gäller från och med i höst, med start 1 september. Upphandlingen har omfattat kommunikationstjänster för Piteå kommun och de kommunala bolagen PNF, Pireva och Piteå Science ParK. Upphandlingen var uppdelad i fem delområden. Oh my fortsätter som strategisk byrå, i övriga delområden har upp till tre byråer utsetts.

Åtta av Piteås längd- och skidskyttestjärnorna tog medalj vid VM. Foto: SVT sport

Piteå - Sveriges 8:e bästa idrottsstad

Idag är vi stolta. Piteå Summer Games - en av världens största ungdomscuper i fotboll - har dragit i gång och fyller återigen vår stad med talang, spänning, glädje och människor från hela världen. Dessutom har Piteå för andra gången nått en ärofylld 8:e plats bland Sveriges idrottsstäder. En plats som Piteå når mycket tack vare stadens längd- och skidskyttestjärnor, att Piteå dessutom har en av la

Elva unga konstnärer har under tre veckors feriearbete skapat en konstutställning som visas i Södra hamn från 30 juni. Foto: Piteå kommun

Konstsommar - Unga konstnärer ställer ut i Södra hamn

Piteå kommun har för andra året i rad erbjudit feriearbete på Konsthallen och uppdraget har varit att skapa en konstutställning i Södra hamn. Under tre veckor har deltagarna gått från idé till färdigt verk och även arbetat med alla kringuppgifter som hör till när man gör en utställning. En övning i att vara både konstnär och producent.

Budget med fokus på framtiden

Budget med fokus på framtiden

Idag klubbade Kommunfullmäktige budgeten för 2024. I ett tufft ekonomiskt läge satsar Piteå kommun och lägger en offensiv budget med stora investeringar samt en utökning av nämndernas totala budget för att möta de stora prisökningarna. En satsning som innebär att Piteå kommun för första gången lägger en budget med ett minusresultat.

Visa mer