Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Under temaåret Demokrati 100 år kommer kultur, park, fritid att genomföra ett antal demokratiprojekt.

Medel beviljade till demokratiprojekt

Med anledning av temaåret Demokrati 100 år har Kultur, park, fritid beviljats projektmedel från Region Norrbotten för att genomföra aktiviteter som syftar till att öka kunskapen om och förståelsen för demokratifrågor. Inom projektet kommer fyra aktiviteter att genomföras under året.

Idéskiss över padelcentret på Berget i Piteå.

Nytt padelcenter på Berget i Piteå

Inte nog med att det fortfarande råder pandemi runt omkring i världen, det rasar också en stor feber mitt ibland oss - padelfeber. Bollsporten padel, som nyligen klubbades som en erkänd sport, har exploderat i popularitet och lockar både unga och gamla att svinga ett racket i den karaktäristiska ”buren". Nu är fler padelbanor på gång, när företaget GretaBo bygger ny anläggning på Berget i Piteå.

Rebecca Stenström jobbar på med sitt konstverk.   Foto: Ann-Sofie Boman

Pensionärer och ungdomar visar graffitikonst i Södra Hamn

Imorgon öppnar officiellt utställningen Pijtmål i Södra Hamn, där pensionärer och unga visar upp sina graffitiverk för allmänheten. Under veckan har erfarna graffitikonstnärer guidat dem i en teknik som var helt ny för samtliga. Resultatet är elva stora, färgstarka och kreativa konstverk som är ett tillskott i stadsmiljön fram till 29 augusti.

Unga kommunutvecklare ska ta reda på vad unga i Piteå vill ha

Unga kommunutvecklare ska ta reda på vad unga i Piteå vill ha

Den här veckan är första arbetsveckan för många av de ungdomar som ska feriearbeta i kommunen i sommar. 17-åriga Ida Eriksson och 16- åriga Victor Andersson är två av de totalt 550 ungdomar som har sökt och fått feriearbete i Piteå i år.

Munskydd och visir gäller för besökare på särskilt boende för äldre

Munskydd och visir gäller för besökare på särskilt boende för äldre

Från och med den här veckan ska alla som besöker särskilt boende för äldre använda både munskydd och visir i nära möten, det vill säga om man är närmare annan person än två meter. -Vi följer Vårdhygiens rekommendationer för att minska smittspridning, säger Magdalena Jonsson, avdelningschef särskilt boende för äldre, Piteå kommun som hoppas på förståelse hos närstående och en smittfri sommar.

Kim Granberg leder pensionärer och ungdomar i graffitiworkshops i Södra hamn.   Bild: Kim Granberg

Pressinbjudan: Pensionärer skapar konst med graffiti

Idag, onsdag 16 juni, skapar ett gäng pensionärer graffitikonst i Södra Hamn i Piteå och imorgon, torsdag 17 juni, är det ungdomars tur. Temat är pitemålet och till sin hjälp har de ett antal stora ramar där konstverken skapas, färg, sina egna tankar och funderingar om såväl konst som vår unika dialekt samt arkitekten och konstnären Kim Granberg som mentor.

Storfors Folkets hus är ursprungligen från 1909. Omfattande ombyggnation gjordes1946 och en tidigare renovering1977. Huset och omfattar totalt 396 kvadratmeter. Foto: Halldo Lundgren

Lyckat projekt i Storfors Folkets hus halverar energianvändning och sänker kostnader

Piteå kommun har genomfört ett lyckat energiprojekt i samband med renoveringen av Storfors Folkets hus. Fastighets- och serviceförvaltningen redovisar en halvering av energianvändningen och en årlig besparing på omkring 50 000 kronor. Projektet har genomförts enligt Beloks Totalmetodik där många åtgärder genomförts samtidigt för att både sänka kostnader och vara mer energieffektiv.

Hoppfullt för fotbollshallen      Foto: Piteå kommun

Hoppfullt för fotbollshallen

Nu finns en tydlig plan för hur fotbollshallen ska kunna tas i drift igen i höst. Om vädret och smittläget tillåter tas tältet ner nästa vecka, 14-18 juni. Sen ska en viss ombyggnation ske och de trasiga dukarna skickas till Italien för lagning och anpassning till ny konstruktion. I slutet av september ska allt vara klart och tältet blåsas återigen upp inför en ny vintersäsong.

Formgivaren Isabelle Norman Sällström, Isa Form, har skapat årets minnesgåva; en tavla med titeln ”Handle with care”, inspirerad av ledorden för vård och omsorgsyrket; stöd, möte, bemötande, respekt och mod.

Edit är årets omvårdnadsstipendiat

Idag tog Edit Ogestad emot omvårdnadsstipendiet i samband med sin studentexamen vid Strömbackaskolan. Piteå kommun och Region Norrbotten har delat ut stipendiet sedan 2003 till en elev i årskurs tre vid omvårdnadsprogrammet. Hon nominerades av personalen vid den dagliga verksamheten Kristallen och beskrivs vara glad, positiv och som klippt och skuren för jobbet. Grattis och lycka till önskar vi!

Har du saknat livemusik? Beställ ett kostnadsfritt musikogram med sommarlovsbandet. Foto: Getty

Sommarjobbsbandet erbjuder livemusik hemma i din trädgård

Under sommaren kommer sommarjobbsbandet att erbjuda privata och helt kostnadsfria spelningar hemma i trädgårdar runt om i Piteå. Det är möjligt tack vare ett samarbete mellan UNG kultur, park, fritid och Musik- och dansskolan. Sommarjobbsbandet består av musikaliska ungdomar från Piteå.

Visa mer