Gå direkt till innehåll

Ämnen: Utnämningar

Silviahemmets certifieringssymbol som får användas av de enheter som har fått ett giltigt certifikat. Certifikatet förnyas vart tredje år.

Pressinbjudan - Silviahemscertifiering av Munkberga, särskilt boende för äldre i Piteå kommun

Varmt välkommen till ceremonin då Munkberga, ett av Piteå kommuns särskilda boenden för äldre, får motta Silviahemscertifieringen. En Silviahemscertifierad arbetsplats innebär att alla medarbetare vid en vård- och omsorgsenhet har fått en grundutbildning i demenskunskap. Stiftelsen Silviahemmet grundades 1996 på initiativ av H.M. Drottningen som sedan dess är stiftelsens ordförande.

Fanny är årets omvårdnadsstipendiat

Fanny är årets omvårdnadsstipendiat

Idag tog Fanny Sandström emot omvårdnadsstipendiet i samband med sin studentexamen vid Strömbackaskolan. Piteå kommun och Region Norrbotten har delat ut stipendiet sedan 2003 till en elev i årskurs tre vid omvårdnadsprogrammet. I år föll valet på Fanny om nominerades av personalen på Avdelning 3A på Piteå sjukhus.

Andreas Lind tillträder posten som kommunchef i Piteå den 1 mars 2021. Foto Maria Fäldt.

​Andreas Lind blir ny kommunchef i Piteå

En enig rekryteringsgrupp har förordat Andreas Lind till ny kommunchef i Piteå kommun. Andreas Lind är idag VD på Swedish Lapland Visitors Board och har en bakgrund som näringslivschef på Länsstyrelsen i Norrbottens län och VD på Norrbottens Handelskammare.

Det är nu klart att Nicklas Larsson fortsätter som näringslivschef i Piteå kommun. Han har vikarierat på tjänsten under det här året.

​Nicklas Larsson blir tillsvidareanställd som näringslivschef

Det är nu klart att Nicklas Larsson fortsätter som näringslivschef i Piteå kommun. Han har vikarierat på tjänsten under det här året. ​- Nicklas har visat stort engagemang och driv i frågorna så det känns roligt att han har tackat ja att fortsätta som näringslivschef, säger kommunchef Ylva Sundkvist.

En hyllning till Piteås företagare

En hyllning till Piteås företagare

I dag fredag den 11 oktober presenteras årets nomineringar till Piteå Business Awards. – Under Piteå Business Awards ges möjlighet att visa upp framgångsrika företag, företagare, varumärken och besöksanledningar, säger Peter Palmqvist, näringslivschef.

Stort grattis till alla nominerade och vinnare!

Vi hyllar Piteås företagare

Under fredagskvällen har personer och prestationer inom Piteås Näringsliv hyllats. Stort grattis till vinnarna och de nominerade i de åtta olika priskategorierna – Årets UF-ambassadör, Årets nya Innovativa besöksanledning, Årets Start Up, Årets Hållbarhetspris, Årets Småföretagare, Årets Varumärke, Årets Nya Entreprenör och Årets Företagare.