Gå direkt till innehåll

Ämnen: Övriga sporter

SM-veckan i Piteå blev en folkfest och en oförglömlig avskedsfest för skiddrottningen Charlotte Kalla. Foto: Magnus Johansson

SM-veckan Piteå - en minnesvärd succé

Idrottsfestens sista dag bjöd på ett historiskt och minnesvärt lopp då Charlotte Kalla avslutade med ett brons på tremilen. Veckan har bjudit på många avgörande ögonblick när sexton idrotter korat sina SM-mästare och totalt 119 guldmedaljer delats ut. En mästerlig folkfest har ramat in idrottsfesten och hyllningen av Piteås idrottshjältar samlade tusentals personer på torget.

B-hallen på Pitholm renodlas för skytteverksamhet

​Skyttehallen, även kallad B-hallen i anslutning till Pitholms sporthall, nyttjas idag som en kombihall för skolidrott dagtid och skytte kvällstid. Under senaste året har frågan kring lämpligheten att ha kombinerad verksamhet tillsammans med skytte lyfts. Kultur, park och fritid har i dialog med Miljö- och tillsynsnämnden beslutat att renodla hallen för enbart skytteverksamhet från hösten 2019.

​Invigning av aktivitetsparken i Piteå

Varmt välkommen till invigningen av aktivitetsparken vid Nolia/Norrstrand nu på lördag. Det blir invigningstal, livemusik och tricktävling.

​Piteå Xtremsport beviljas 1 920 000 kr av Allmänna arvsfonden

​Piteå Xtremsport beviljas 1 920 000 kr av Allmänna arvsfonden

I år kom julen tidigt då Allmänna arvsfonden beviljat föreningen Piteå Xtremsport 1 920 000 kr till bygget av ett klubbhus i anslutning till Piteå aktivitetspark. Klubbstugan ska fungera som en välkomnande mötesplats för barn och ungdomar som är intresserade av extremsport - oavsett om de åker själva eller sysslar med film, foto eller musik som också är en viktig del av sporten.

Foto: Magnus Johansson

Piteå kommun delade ut årets stipendier inom idrott och kultur

​Idag delades stipendier ut av Kultur- och fritidsnämnden, Piteå kommun, för att stödja och uppmuntra berömlig verksamhet inom skilda områden. Såväl idrottsutövare, ungdomsledare och kulturutövare fick ta emot stipendier. Utdelare var Ann-Katrin Sämfors, Kultur- och fritidsnämndens ordförande.