Gå direkt till innehåll

Ämnen: Nya produkter, tjänster

Öjeby Lantbruksmässa 21 – 22 augusti

Öjeby Lantbruksmässa 21 – 22 augusti

​Jorden i centrum är temat för Öjeby Lantbruksmässa som arrangeras för andra året i rad. Mässan är en mötesplats för norra Sveriges lantbrukare. Under årets mässa medverkar ca 30 utställare. På årets mässa kan du se moderna maskiner i arbete, kika ner i gropen och följa med på vandring bland grönsaker i olika färger och former.

​Många vinnare under årets UF-mässa!

Priserna är utdelade och Norrbottenslaget är startklart för SM. Drinkcover UF från Hjalmar Lundbohmsskolan i Kiruna tog hem titeln Årets UF-företag, Victoria Lindbäck, marknadschef för företaget Stadsglas UF från Luleå gymnasiesskola kan numer titulera sig Årets säljare och Gotteburken UF från Sandbackaskolan i Arvidsjaur vann pris för Årets monter.

UF-mässa med unga företagare i Norrbotten

Entreprenörskap på riktigt – så heter årets UF-mässa i Norrbotten där 124 företag deltar. På onsdag och torsdag är mässan öppen för allmänheten att besöka. Piteå är värdkommun för arrangemanget. -För oss är det viktigt att uppmuntra entreprenörskap hos länets ungdomar, säger David Sundström, näringslivschef, Piteå kommun.

Tuffa kommunmål och smarta lösningar - Piteå en världsledare på miljöområdet

Tuffa kommunmål och smarta lösningar - Piteå en världsledare på miljöområdet

Piteå kommuns ambitioner att förbättra miljön har lönat sig. Två av de tre huvudmål som skulle nås år 2020 är redan uppfyllda! - Här finns en vilja att ställa om till en mer hållbar användning av energi. Tuffa kommunmål, smarta lösningar och innovativa företag är alla bidragande till att vi idag är världsledande på många sätt, säger Åsa Wikman, avdelningschef Samhällsplanering, Piteå kommun.