Gå direkt till innehåll

Ämnen: Ny media

En DigiGuide är en utskriven manual med bilder och text som hjälper digitala nybörjare.

Biblioteken i Piteå lanserar DigiGuiden

Biblioteken i Piteå lanserar DigiGuiden, en kostnadsfri tjänst som syftar till att stärka det digitala självförtroendet hos mindre teknikvana besökare. DigiGuiden erbjuder utskrivna manualer med bilder och text som förklarar digitala appar och funktioner. Biblioteket vill främja digital delaktighet och självständighet för alla.

​Cyberschyssta skolor i Piteå

​Cyberschyssta skolor i Piteå

Barn- och utbildningsnämnden i Piteå kommun har beslutat att anta riktlinjer i medie- och IT-etik som ett stöd i skolans förebyggande arbete mot kränkande behandling via digitala medier. - Det är viktigt att eleverna vet hur de kan agera, om de skulle bli utsatta, säger Britta Dahlén, gymnasiechef vid Utbildningsförvaltningen.

​Piteå Xtremsport beviljas 1 920 000 kr av Allmänna arvsfonden

​Piteå Xtremsport beviljas 1 920 000 kr av Allmänna arvsfonden

I år kom julen tidigt då Allmänna arvsfonden beviljat föreningen Piteå Xtremsport 1 920 000 kr till bygget av ett klubbhus i anslutning till Piteå aktivitetspark. Klubbstugan ska fungera som en välkomnande mötesplats för barn och ungdomar som är intresserade av extremsport - oavsett om de åker själva eller sysslar med film, foto eller musik som också är en viktig del av sporten.