Gå direkt till innehåll

Ämnen: PR, kommunikation

Filmen ”Onsdagen som aldrig existerade” utsägs till vinnare i tävlingen Ung Film i Norr. Foto Piteå kommun

Strömbackaskolans elever vinnare i filmtävling för unga

Elever från Strömbackaskolan vann tävlingen "Ung Film i Norr" med sin film "Onsdagen som aldrig existerade". Filmen kommer att representera Norrbotten i finalen på Novemberfestivalen i Trollhättan. Juryn beskrev filmen som underhållande och reflekterande och berömde elevernas tekniska och innehållsmässiga färdigheter.

Piteås nya konstfestival Ogjort genomförs 22-27 maj och temat är Muralmålning.

Programmet klart för Piteås konstfestival OGJORT 2023

Den 22-27 maj fylls Piteå av kreativitet när den nya konstfestivalen OGJORT går av stapeln. Årets tema är muralmålningar och fyra konstnärer kommer att måla fyra olika väggar i centrala Piteå. Programmet för festivaldagarna är klart och förutom att kunna följa målningarna som växer fram kommer veckan att erbjuda konst, musik och föreläsning på temat.

Mona Caron är festivalens internationella konstnär, hon inspireras av naturens växtkraft och kommer att måla fasaden på Lillbrogatan 12.

Internationell muralmålningskonstnär till Piteås festival Ogjort

Mona Caron är muralmålningsfestivalens internationella konstnär. Hon kommer från Schweiz, bor i San Francisco och har världen som arbetsplats. Hon hämtar sin inspiration i naturens växtkraft och har inför festivalen varit i kontakt med en svensk biolog. Sin senaste muralmålning gjorde Mona i Mumbai i Indien, målningen i Piteå blir hennes hittills nordligaste verk och hon kommer att måla fasaden på

Cassius Fadlabi kommer till Piteås nya konstfestival Ogjort.

Konstnären Cassius Fadlabi till konstfestivalen Ogjort

Cassius Fadlabi är en av fyra konstnärer som kommer till Piteås nya konstfestival Ogjort 2023 som genomförs 22–27 maj. Årets tema är muralmålningar och konstnärerna kommer att måla fyra olika väggar i centrala Piteå. Som nybliven lulebo är Cassius Fadlabi festivalens regionala konstnär och kommer att uppföra sin muralmålning på Sundsgatan 37, en fasad som ägs av det kommunala fastighetsbolaget PnF