Gå direkt till innehåll

Ämnen: Kontrakt, uppdrag

Marken ligger i hörnet av Lastvägen/Flisvägen på Haraholmens industriområde. Foto: Lantmäteriet

Samhällsbyggnadsnämnden välkomnar etablering – men vill se en kortare avtalsperiod

Haraholmens industriområde erbjuder starka fördelar, och det har fångat intresset hos företaget Ingrid Capacity AB. Företaget sysslar med storskalig energilagring med batterier och har skickat in ansökan till Piteå kommun om att arrendera mark på området i minst 15 år. Samhällsbyggnad välkomnar förfrågan på etablering, men vill se ett avtal på max 10 år med möjlighet till förlängning.

Daniel Fåhraeus långa erfarenhet från ett av PIKAB bolagen hoppas han ska vara tillgång i arbetet med VD-gruppen.

Ny VD på PIKAB

Styrelsen i Piteå kommunföretag AB (PIKAB) har beslutat att förorda Daniel Fåhreus som ny VD. Daniel Fåhraeus kommer närmast från tjänsten som längdchef för Svenska Skidförbundet. Innan dess var han VD på det kommunala elbolaget PiteEnergi. Han efterträder Jan Jonsson som går i pension.

En framtida vy över kvarteret Löjan?        Illustration: White

Visionärt byggföretag sökes för fortsatt stadsutveckling

Nu återupptar Piteå kommun utvecklingen av kvarteret Löjan, som inleddes med bygget av p-huset Stadsberget som stod klart 2015. Samma år antogs ett planprogram för resterade yta i direkt anslutning till parkeringshuset, där ambitionen är en mix av umgängesytor och bostäder. Nu går Piteå kommun ut med en öppen utökad intresseförfrågan för att komma vidare med projektet och stadsutvecklingen.

För att stå starka i konkurrensen om arbetskraften har Bodens kommun, Luleå kommun och Piteå kommun för första gången gemensamt upphandlat stöd för rekrytering av medarbetare och chefer.

Gemensam upphandling av stöd för rekrytering

Kompetensförsörjning är och kommer under lång tid att vara en viktig och högt prioriterad fråga hos arbetsgivare i allmänhet och offentliga arbetsgivare i synnerhet. För att stå starka i konkurrensen om arbetskraften har Bodens kommun, Luleå kommun och Piteå kommun för första gången gemensamt upphandlat stöd för rekrytering av medarbetare och chefer.

Ny entreprenör blir Guide Natura med båten M/B Renön som tar 12 passagerare. Foto: Hansi Gelter

​Piteå skärgård blir tillgänglig för fler i sommar

Inför sommarsäsongen har en ny upphandling gjorts för turtrafiken ut i skärgården. Genom att effektivisera tur- och taxibåtverksamheten kan Piteå kommun, för samma kostnad som tidigare, erbjuda piteborna fler turer till ett lägre pris.

Piteå bygger ny galleria i centrum

Idag torsdag gav en enig byggnadsnämnd i Piteå grönt ljus för en ny galleria vid Sveriges första gågata i Piteå Centrum. Bygget snabbstartas och om en dryg vecka sätts spaden i jorden. Byggherre och ägare till Piteås nya handelseldorado är Tomas Wallsten. Gallerian kommer att byggas på tomten mellan Ronny Ericssons Kulturhus Krokodil och Försäkringskassans lokaler. Beslutet togs på ett

Träningsbana i Piteå – lysande projekt för regionen

En träningsbana för hästar i Piteå ska ses som en regional satsning och ett komplement till tävlingsbanorna i Boden och Skellefteå. Det finns ingen som helst ambition att göra detta till en tävlingsarena. Detta var Piteås budskap till Olle Lindström, Bodens kommunalråd vid ett möte i Piteå nu på morgonen. Nu på fredagsmorgonen var Olle Lindström, Boden inbjuden till Piteå för att Piteås båda

Skärgårdsråd bildat i Piteå kommun

I går bildades Piteå Kommuns eget skärgårdsråd, till för alla som är intresserade av skärgårdens utveckling i Piteå. Rådet är tänkt som en länk mellan kommunmedborgaren och de kommunala tjänstemän som arbetar med skärgårdens utveckling. Alla som har synpunkter eller idéer rörande skärgården är välkommen att ta kontakt med medlemmar i rådet. Förutom att vara en kontaktyta mot allmänheten ska råd