Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Tillfällig skolflytt till Storstrand i Öjebyn

Det är problem med inomhusmiljön i årskurs fyras korridor på Solanderskolan i Öjebyn, Piteå. På måndag kommer eleverna att flyttas tillfälligt till Storstrands lokaler så att en grundligare utredning kan göras.

Sedan en tid tillbaka har elever och personal haft allergiliknande besvär som kopplats till inomhusmiljön i korridoren där årskurs 4 har sin undervisning.

-Vi har gjort de första utredningarna men inte kunnat hitta orsaken. Vi har valt att tömma lokalerna för att kunna göra en fördjupad felsökning, säger Stefan Bergdahl, avdelningschef Fastighets- och Serviceförvaltningen, Piteå kommun.

Föräldrar är informerade och ordinarie schema gäller
Information till berörda föräldrar har skickats ut i morse. Från och med måndag 10 april så kommer skolverksamheten att bedrivas på Storstrand i Öjebyn. Det är cirka 70 elever som är berörda av flytten.

-Vi är mycket glada och tacksamma över att vi har möjlighet att vara i Storstrands lokaler under tiden detta åtgärdas, säger Anders Ökvist, ledningsresurs, Solanders rektorsområde, Piteå kommun.

- Ordinarie schema gäller och vi har ordnat så att lunchen kommer att ätas här. Vi har också löst transport till och från Storstrand när eleverna exempelvis har slöjd, musik eller idrott på Solanderskolan.

Hoppas på snabb lösning
Elever med allergiliknade besvär har varit i kontakt med skolsköterskan och berörd personal med Jobbhälsan.

-Vi hoppas på en så snabb lösning som möjligt och kommer att jobba därefter. Men exakt hur lång tid det tar innan vi vet vad problemet är och hur vi ska åtgärda det går inte att säga idag, säger Stefan Bergdahl.

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se