Gå direkt till innehåll
Jonas Carlzon, lärare på Strömbackaskolan medverkar i nationell konferens och berättar om samarbetet med handeln i Piteå.
Jonas Carlzon, lärare på Strömbackaskolan medverkar i nationell konferens och berättar om samarbetet med handeln i Piteå.

Pressmeddelande -

Skolverket uppmärksammar Strömbackaskolans branschsamarbete


Samarbetet mellan Försäljnings- och serviceprogrammet (FS) och handeln i Piteå uppmärksammas av Skolverket. Jonas Carlzon, Förstelärare på FS-programmet, kommer i höst, som enda lärare från norra Sverige, att medverka på Skolverkets nationella konferens för verksamma inom yrkesutbildning, ”Fokus yrkesutbildning”.

Grunden är det samarbete som man byggt upp under några år där man på olika sätt arbetat för att få ett bättre samarbete med branschen. Eleverna vid Försäljnings- och serviceprogrammet på Strömbackaskolan har arbetsplatsförlagt lärande (APL) tre dagar per vecka under årkurs 3.

- Det är väldigt roligt att Strömbackaskolans samarbete med branschen uppmärksammas och lyfts fram på nationell nivå. Ett kvitto på ett fantastiskt engagemang från både lärare och handledare, säger Britta Dahlén, gymnasiechef Piteå kommun.

Seminariet, som är ett av 10 seminarier man kan välja på under dagen, kommer att bland annat att handla om hur man jobbat med årets APL-handledare, hur man lyft handledare som varit extra engagerade på olika sätt. Man vill också lyfta saker som att läraren gjort APL tillsammans med sina elever ute på företagen i branschen och hur man genom att nyttja redan befintliga nätverk fått i gång ett bra arbete med programråd. I mitten av september åkte Jonas ner till Skolverkets TV-studio för att spela in seminariet. Konferensen är den 16 oktober, och hittills är ca 1200 deltagare anmälda.

- Jag blev lite chockad först när frågan kom från Skolverket, men det känns förstås väldigt roligt att det vi gjort och det positiva resultat som vi fått får spridning. Kan det vi gör inspirera och resultera i ett bättre samarbete mellan utbildning och bransch i fler städer och på fler utbildningar så är det väldigt kul! Jag tror att en av framgångsfaktorerna är att man som skola inser vikten av Arbetsplatsförlagt Lärande och att yrkeslärare får tid att arbeta med det på ett mer aktivt sätt, säger Jonas Carlsson förstelärare.

Mer information om konferensen

Mer information om FS-programmet

Kontakt och frågor till FS-programmet:
Jonas Carlzon
070-331 75 60
jonas.carlzon@pitea.se

Kontakt och frågor till Skolverket:
Kristin Holmberg
0733-77 33 50
kristin.holmberg@skolverket.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Relaterat innehåll