Gå direkt till innehåll
Regionsfinalen i Svenska Gymnasiemästerskapet för innovatörer hålls i Piteå den 14 mars.
Regionsfinalen i Svenska Gymnasiemästerskapet för innovatörer hålls i Piteå den 14 mars.

Pressmeddelande -

Regionsfinalen Blixtlåset kommer till Piteå

Den 14 mars kommer Blixtlåset regionsfinal, Svenska Gymnasiemästerskapet för innovatörer, till Piteå. Blixtlåset regionsfinal arrangerats av Teknikcollege Norrbotten och Piteå kommun stöttar arrangemanget. Denna deltävling går av stapeln vid Studio Acusticum med tävlande lag och jury från företagsvärlden.

- Vi vill hjälpa eleverna i deras innovativa tänk men även kopplat till de programmen de går, teknik, alltså teknisk innovation. Teknikcollege är så tacksamma för Piteå kommuns stöttning och att vi för första året är i Piteå, säger Anna Behm, regional processledare teknikcollege.

-Det känns jättekul att Piteå får agera värdstad för årets final! Här får vi en möjlighet att skapa en mötesplats på temat utveckling och sätta entreprenörskap och ungas innovationskraft i fokus, säger Nicklas Winblad von Walter Näringslivschef Piteå kommun.

Blixtlåset är ett samarbete mellan svenska industriföretag, Teknikcollege Sverige och entusiastiska gymnasieskolor runt om i Sverige. Tillsammans har de bestämt sig för att göra tävlingen till en mötesplats för alla inom gymnasiesverige som vill satsa på entreprenörskap, moderna arbetsformer och kreativa och utvecklande projekt. För alla som vill arbeta idéburet men med en konkret och fungerande produkt som slutmål.

Den som uppfinner vinner!
Detta kan väl alla som gillar utveckling av både människor och samhälle hålla med om. För oavsett om man vinner priser i tävlingen Blixtlåset eller inte, så är man en vinnare bara genom att delta.

Teknikcollege Norrbotten

Teknikcollege är en samverkansplattform mellan företag och utbildningsanordnare i Boden, Kalix, Luleå och Piteå. Vi certifierar utbildningar inom industri och teknik genom åtta kriterier där samverkan mellan skola - näringsliv utgör grunden.

Tillsammans möjliggör vår samverkan mellan skola och näringsliv att du som elev får en attraktiv utbildning som ger dig kompetenser som efterfrågas och kunskaper som ger dig möjlighet att studera vidare.

Läs mer:
www.blixtlaset.se
https://teknikcollege.se/norrbotten

Kontakt:

ANNA BEHM, Regional processledare
anna.behm@iucnorr.se, 070-331 18 10

Nicklas Winblad von Walter, Näringslivschef Piteå kommun
nicklas.winbladvonwalter@pitea.se, 0911-69 60 18

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Nicklas Winblad von walter

Nicklas Winblad von walter

Näringslivschef Näringsliv, företagsfrågor 072-465 58 94 pitea.se Näringsliv på pitea.se