Gå direkt till innehåll
Olika insatser pågår för att underlätta inträdet på arbetsmarknaden för personer med utländsk bakgrund.  Foto: scandinav.se
Olika insatser pågår för att underlätta inträdet på arbetsmarknaden för personer med utländsk bakgrund. Foto: scandinav.se

Pressmeddelande -

​Pressinbjudan: SFI-elever får hjälp att hitta vägar mot jobb

Vägen in på arbetsmarknaden är svår för personer med utländsk bakgrund, i Piteå och i övriga landet. Ett flertal regionala och lokala projekt pågår. Den 3 maj anordnas en träff mellan SFI-elever, Företagarna Norrbotten och arbetsgivare för att peka ut riktningen mot jobb.

Piteå kommun i samarbete med Företagarna Norrbotten anordnar träff med elever som läser SFI på Piteå kommuns vuxenutbildning. Målet är att öka insikten om vad det lokala näringslivet efterfrågar och skapa möjligheter att knyta kontakt.

När: 3 maj kl.13-14
Plats: Stadshuset, Sessionsalen

Niklas Hedkvist, vd vid Nordbergs buss, berättar om företaget och vad som krävs för att få jobb hos honom. Företagarna Norrbotten berättar mer om vilka yrken som det är brist på i Piteå kommun och vad man behöver för kompetens för att få jobben.

Vägledare och studie- och yrkesvägledare från Piteå kommun finns på plats för att svara på frågor om utbildningar och möjligheter till praktik.

En hel del insatser pågår redan för att underlätta inträdet på arbetsmarknaden för personer med utländsk bakgrund. Företagarna Norrbotten driver projekten Jobbmatchen och Bidra30, med syfte att fler utrikesfödda ska få jobb. På samma tema driver Piteå kommun bland annat projekten Lärande rekrytering och Kompetens för alla.

Vi hälsar media välkomna att närvara vid träffen.

Kontaktperson: Fredrik Blom, uppsökare Arbetsmarknad tel. 0911-69 73 42 eller fredrik.blom@pitea.se

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se