Gå direkt till innehåll
Piteås simhallar lyfter vikten av att duscha före bad

Pressmeddelande -

Piteås simhallar lyfter vikten av att duscha före bad

Denna vecka, 19-23 februari, sätter Piteås simhallar extra fokus på betydelsen av att duscha innan bad. Personalen vid kommunens simhallar kommer att aktivt informera besökare om detta under duschveckan. Genom att alla duschar ordentligt innan bad kan vi minska mängden klor i vattnet och därigenom förbättra vattenkvaliteten i bassängerna.

  • Under duschveckan påminner vi våra besökare om vikten av att duscha innan de går i bassängerna. Det är något vi alltid informerar om, men under denna vecka lägger vi extra fokus på att sprida budskapet till så många som möjligt. Genom att duscha innan badet kan vi tillsammans bidra till att hålla våra simbassänger fräscha. Genom att minska smutsen minskar även behovet av klor, vilket gynnar både besökare och personal. Det är en gemensam ansträngning för att skapa en trevligare och renare simmiljö för alla, säger Elena Matsaniouk, Piteå simhallar

Varför är det viktigt att duscha ordentligt innan bad?

I kroppen och håret finns alltid en mängd olika smutsrester, såsom smink, hudkrämer och hårvårdsprodukter. Om man inte noggrant tvättar sig innan man går i bassängen, förs dessa ämnen över till badvattnet. För att upprätthålla renheten i badvattnet används klor. Ju större mängd smuts desto mer klor behövs för att upprätthålla en hygienisk miljö.

Kontakt:
Elena Matsaniouk, badmästare Piteå simhallar
0911-696426

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se