Gå direkt till innehåll
I höst uppmärksammas kommunens medarbetare. Hjältar som finns överallt, men som inte alltid syns.   Foto: Kråkkullens produktion
I höst uppmärksammas kommunens medarbetare. Hjältar som finns överallt, men som inte alltid syns. Foto: Kråkkullens produktion

Pressmeddelande -

Piteå kommun visar upp några av sina hjältar i Gallerian i höst

Lystring Piteå! Mellan 8 september och 29 oktober visas en utställning i Gallerian som lyfter Piteå kommuns värdefulla medarbetare och den nytta de gör - både för dig som medborgare och för Piteå som helhet. Så ta gärna en sväng förbi utställningen i höst.

Konceptet I was here lanserades hösten 2022 och har gått att se runt om i staden under vissa perioder det senaste året. Porträtt med allt från fastighetsskötare, lärare och fysioterapeut till brandman och fysisk planerare har publicerats på webben och sociala medier samt synts till på skyltfönster, husfasader och tygvepor i skiftande miljöer.

- Vår personal är a och o i våra verksamheter, de är grunden till den välfärd vi levererar och det vi gör för att Piteå ska vara en bra stad för boende, besökare och företag. Det här är ett sätt att hylla dem och visa att det de gör, oavsett titel eller verksamhet, är viktiga pusselbitar i en stor helhet, säger Andreas Lind, kommunchef.

Redan idag är det en utmaning för många offentliga aktörer att rekrytera personal. För att vara en attraktiv arbetsgivare krävs att Piteå kommun jobbar med bland annat arbetsmiljö och arbetsvillkor, ett viktigt arbete som ständigt pågår.

- I konceptet I was here ger vi dessutom medarbetare synlighet och möjlighet att berätta om sitt arbete. Förhoppningen är det kan skapa skapa en stolthet hos våra medarbetare, men också göra så att fler kan se Piteå kommun som en möjlig arbetsgivare - idag eller i framtiden, säger Cathrine Granberg, personalchef.

Gå gärna förbi Gallerian och ta del av utställningen, den ger en inblick i några av våra medarbetares vardag.

Lördagarna 16 september och 30 september kommer det finnas personal från Piteå kommun på plats i Gallerian mellan kl.10 och kl.14 Då kommer vi berätta om lediga jobb, hur det är att arbeta i Piteå kommun och svara på frågor.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Cathrine Granberg

Cathrine Granberg

Personalchef Personfrågor, HR, arbetsgivarvarumärke, 0911-69 60 27