Gå direkt till innehåll
​Nya pitebor välkomnas på lördag

Pressmeddelande -

​Nya pitebor välkomnas på lördag

Piteå kommun har aldrig haft fler invånare än nu. I augusti bodde 41 987 invånare i kommunen enligt SCB:s officiella siffror. På lördag välkomnar vi nyinflyttade pitebor med fest i Stadshuset.

I augusti ökade befolkningen i Piteå med 83 personer. Enligt prognosen beräknas Piteå kommun att passera 42 000 invånare under hösten. Målet är inställt på 43 000 pitebor år 2020.

-Det är glädjande att befolkningen ständigt ökar. Varje ny pitebo är viktig och för oss närmare målet att växa som kommun. På lördag hälsar vi våra nya pitebor välkomna hem med den årliga Inflyttarfesten i Stadshuset, säger Helena Stenberg, kommunalråd, Piteå kommun.

Inflyttarfest med pitepalt, möten och ponnyridning
Inflyttarfesten arrangeras i Stadshuset på lördag den 21 oktober. Alla som har flyttat till Piteå det senaste året är inbjudna. Mellan klockan 11.00 -14.00 finns möjlighet för nyinflyttade att träffa politiker och tjänstemän från olika verksamheter och ta del av de aktiviteter som erbjuds under dagen - ponnyridning, fiskdamm, brandbilar, pysselhörna och tipstävling med fina priser. Och så bjuds det på pitepalt och kaffe med kaka.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se