Gå direkt till innehåll
Patric Lundström, kommunstyrelsens ordförande, ingår i den nybildade gruppen.    Foto: Maria Fäldt
Patric Lundström, kommunstyrelsens ordförande, ingår i den nybildade gruppen. Foto: Maria Fäldt

Pressmeddelande -

Ny samverkansgrupp bildad i Piteå kommun med anledning av Northvolts varsel

När Northvolts varsel av cirka 1000 personer blev känt var kommunalråd Patric Lundström snabb på att räcka ut sin hand till Skellefteå kommun. Nu har Piteå kommun bildat en intern samverkansgrupp för att hantera frågor som kan uppkomma med anledning av varslen.

Syften med gruppen är att löpande och mycket noggrant följa utvecklingen i Skellefteå och vid Northvolt samt dela den informationen inom gruppen och till andra berörda. Gruppen ska också säkerställa att Piteå kommun är maximalt förberedd för att stötta Skellefteå med framtida åtgärder likväl som att säkerställa att de pitebor som kan komma att drabbas av arbetslöshet får bästa tänkbara stöd av kommunen.

Många människor från andra länder har flyttat till Skellefteå och jobbet på Northvolt, nu riskerar de att bli uppsagda. Här ska kommunen agera för att de ska kunna bosätta sig eller arbeta i vår region.

- Här finns en kompetensbrist och vi behöver bli fler. Det är därför mycket angeläget – både för Skellefteå och för regionen i övrigt - att den varslade arbetskraften inte lämnar norra Sverige utan att dessa människor i stället kan fortsätta att bo, trivas och livnära sig i regionen, säger Patric Lundström, kommunstyrelsens ordförande.

Gruppen består av Patric Lundström, tillförordnad kommunchef Leif Wikman och representanter från följande verksamheter som på olika sätt kan bidra i arbetet: Vuxenutbildningen, Näringslivsavdelningen, Kommunikationsavdelningen, Inflyttarservice Move to Piteå samt avdelningen Hållbar tillväxt.

Kontakt
Tomas Backeström, avdelningschef Hållbar tillväxt och sammankallande i den nya gruppen
tel. 0911-69 71 83, e-post: tomas.backestrom@pitea.se

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se