Gå direkt till innehåll
Medborgaren i fokus när Socialtjänsten ska omorganisera

Pressmeddelande -

Medborgaren i fokus när Socialtjänsten ska omorganisera

Socialtjänstens verksamheter har de senaste åren genomlyst av flera fristående konsulter. Kommunen har gjort en rad förändringar och nu är det dags för nästa steg mot framtidens Socialtjänst. Nu föreslås en ny ”plattare” organisation med färre chefsled än idag.

Socialtjänsten uppdrag är komplext, mångfacetterat och väldigt viktigt- både för människorna verksamheten möter men också för att Piteå ska vara en attraktiv stad att bo och leva i.

- Vi gör mycket väldigt bra, men vi har också utmaningar. Kraven från samhället och medborgarens behov förändras hela tiden och vi måste hänga med i den utvecklingen. De förändringar som nu föreslås ska hjälpa oss att vara en attraktiv arbetsgivare och skapa en ännu bättre upplevelse för medborgaren som behöver Socialtjänsten, säger Fredrik Sjömark, förvaltningschef i Socialtjänsten i Piteå kommun.

Förutom färre chefer föreslås en ny genom en gemensam ”ingång” till Socialtjänsten för att medborgarens behov ska vara i fokus.

- Min vision är att organisationen ska samplanera över verksamhetsområdena, avskaffa revirtänk och skapa en kultur som främjar utveckling i arbetslagen. Socialtjänstens samlade resurser ska används på rätt sätt, för att göra rätt saker, i rätt tid, säger Fredrik Sjömark.

Cirka 10 chefer och cirka 20 medarbetare berörs direkt av förändringen. De har under tisdagen fått en första information. Nu ska berörd personal, politik och arbetstagarorganisationer diskutera förslaget innan slutgiltig organisation fastställs.

- Förändringar tar tid och kräver både mod att pröva något nytt och tålamod att ge det nya tid att hinna sätta sig. Vi startar nu. Målet är att ha lagt grunderna för en förändrad socialtjänst till 2020.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Relaterat innehåll

Socialtjänsten rekryterar

Socialtjänsten rekryterar

Nu börjar socialtjänsten nya ledningsgrupp ta form. Det är en blandning av chefer som har lång erfarenhet av socialtjänstens arbete, men också personer som kommer från andra offentliga verksamheter. Den nya organisationen med färre chefsled än idag träder i kraft vid årsskiftet.

Socialtjänsten ska möta framtiden med nya arbetssätt

Socialtjänsten ska möta framtiden med nya arbetssätt

Socialtjänsten uppdrag är komplext, mångfacetterat och väldigt viktigt- både för människorna verksamheten möter men också för att Piteå ska vara en attraktiv stad att bo och leva i. Socialnämnden fattade i dag en rad beslut som är i linje med en förändrad Socialtjänst.