Gå direkt till innehåll
Enkäten som utvalda testresenärerna fick fylla i visar att många blev positivt överraskade över busstrafiken i Piteå.
Enkäten som utvalda testresenärerna fick fylla i visar att många blev positivt överraskade över busstrafiken i Piteå.

Pressmeddelande -

Lyckad kampanj med testresenärer ger ringar på vattnet

Efter att provåkningskampanjen med Piteå stadsbuss summerats uppger många att de blev positivt överraskade av Piteå stadsbuss. Drygt 40 procent av testresenärerna uppger att de kommer fortsätta åka buss!

100 Pitebor fick i början av året möjlighet att resa gratis med Piteå Stadsbuss under fyra veckor. Alla provåkare som blev utvalda har fått svara på en enkät efter provåkningsperiodens slut. Enkäten visar att 95 procent tycker att upplägget av kampanjen har varit mycket bra. 78 procent har under perioden åkt flera dagar i veckan och det har även inneburit att fler i hushållet har provat att åka buss.

En viktig målsättning för Piteå kommun är att öka det hållbara resandet och ett syfte med kampanjen var att visa fördelarna med att resa med buss i stället för bil. Enkäten visar att drygt 40 procent kommer fortsätta resa med buss några dagar per vecka. Flera deltagare uppger att de har varit positivt överraskade över hur busstrafiken fungerar i Piteå.

En skriver ”Skönt att efter avslutat arbete kunna sätta sig på bussen och rensa tankarna. Bussen går mer ofta än jag tidigare trott. Pratar väldigt gott om bussåkandet med andra i min närhet. Nu när vägarna/cykelvägarna blir bättre kommer jag cykla istället. Men jag har blivit mycket positivt överraskad av bussåkandet”.

I enkäten fick man också svara på hur Piteå Stadsbuss kan bli bättre. Den vanligaste kommentaren om förbättringsförslag handlar om utökade tidtabeller och främst fler tider på kvällar och helger.

– Vi är nöjd med utfallet av kampanjen och att så många ville delta som provåkare! Deltagarna har varit övervägande positiva till kampanjen och de har bidragit med värdefulla synpunkter till hur vi kan utveckla busstrafiken, Micael Kemi, Gatuchef Piteå kommun.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Micael Kemi

Micael Kemi

Avdelningschef Teknik och gator, Samhällsbyggnad 0911-69 69 57 pitea.se Trafik & gator

Relaterat innehåll