Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kammarrätten delar Piteå kommuns bedömning kring insatser för dövblind kvinna

Kammarrätten i Sundsvall meddelade på torsdagen beslut i ärendet kring den dövblinda kvinnan i Piteå kommun som överklagat Förvaltningsrättens dom kring bistånd i form av personligt stöd. Kammarrätten väljer att ändra förvaltningsrättens dom och fastställer socialnämndens beslut.

I domen menar kammarrätten att ”även om hjälpbehovet för kvinnan är omfattande har det inte framkommit annat än att hennes hjälpbehov kan tillgodoses genom hemtjänst och/eller boendestöd samt ledsagning.”

Kammarrätten menar också att kvinnan kan tillförsäkras en skälig levnadsnivå genom de insatser som nämnden föreslagit kombinerat med det ansvar som regionen har.

- Nu har vi fått ett beslut och vi vet vad vi har att förhålla oss till, vilket vi så klart välkomnar. Vårt primära fokus blir nu på hur vi kan tillgodose brukarens behov på bästa sätt och det tillsammans med regionen. Det har aldrig varit tal om att brukaren ska vara utan insatser, utan om tillämpningen av lagen, säger Lena Enqvist, omsorgschef Piteå kommun.

KONTAKT FÖR FRÅGOR:

Lena Enqvist, omsorgschef Piteå kommun

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Lena Enqvist

Lena Enqvist

Omsorgschef, Socialtjänsten 0911-69 68 33 pitea.se omsorg och stöd