Gå direkt till innehåll
Projektledaren Ylva Lindström är nöjd med projektet: hälften av deltagarna till jobb eller studier.  Foto: Hanna Jönsson
Projektledaren Ylva Lindström är nöjd med projektet: hälften av deltagarna till jobb eller studier. Foto: Hanna Jönsson

Pressmeddelande -

Hälften till jobb efter framgångsrikt projekt

Nu avslutas det treåriga projektet Motivera och aktivera, som syftat till att få deltagarna att närma sig arbetsmarknaden eller studier. Ungefär hälften av deltagarna har fått jobb eller börjat studera, vilket är ett fantastiskt resultat eftersom många i målgruppen har psykisk ohälsa. Deltagarna är relativt unga och för många har projektet inneburit en ny chans i livet.

EFS-projektet Motivera och aktivera syftar till att unga i åldern 15-29 år som varken arbetar eller studerar närmar sig arbetsmarknaden eller studier. Projektet, som sker i samverkan mellan Piteå kommun, Skellefteå kommun, Älvsbyn kommun och Arvidsjaur kommun, påbörjades i mars 2019 och avslutas i mars 2022.

Onsdag 19 januari genomförs en slutkonferens, där projektgruppen ska dela med sig av sina erfarenheter och projektets resultat.

- Vi har haft en nära kontakt med deltagarna, där projektmedarbetarna har stöttat och följt deltagarna genom individuella planeringar. De har också gått in som en koordinator för att bygga broar mellan myndigheter och aktiviteter som deltagarna deltagit i. Det har varit en viktig framgångsfaktor, säger Ylva Lindström, projektledare.

158 personer har deltagit i projektet totalt i de medverkande kommunerna - 89 män, 63 kvinnor och 6 icke binär. Av dem har 34 deltagare avslutats till studier och 43 till arbete. 56 har avslutats till annat och 25 deltagare fortsätter i ordinarie verksamheter på arbetsmarknadsenheterna i kommunerna.

- Vi har jobbat med en grupp som stått långt från arbetsmarknaden, många med psykisk ohälsa. Vi är därför oerhört nöjda med resultatet – att runt 50 procent av deltagarna gått vidare till jobb eller studier, säger hon.

Slutkonferens onsdag 19 januari

Vi välkomnar media att medverka vid slutkonferensen som genomförs digitalt. Då presenteras framgångsfaktorer, utmaningar och resultatet från projektet. Det finns också möjligheter att ställa frågor.

Dag och tid: onsdag 19 januari kl.13.00-15.30
Teamsmöte - klicka här för att ansluta till mötet

Kontakt
Ylva Lindström, projektledare
Telefon 0911-69 67 77
E-post ylva.lindstrom@pitea.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Relaterat innehåll