Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Gynnsamt näringslivsklimat för fastighetsägare i Piteå

Fastighetsägarna i Piteå kommun tycker att näringslivsklimatet är gynnsamt för fastighetsverksamhet. Det visar en rapport som Fastighetsägarna Mitt Nord utkom med i slutet av förra året.

Fastighetsägarna Mitt Nord är en av åtta regioner i Sverige inom organisationen Fastighetsägarna. De driver frågor i fastighetsägares intresse. Under perioden 25 september – 30 oktober förra året genomfördes totalt 644 telefonintervjuer med fastighetsägare i region Mitt Nord med hjälp av Demoskop.

Rimliga handläggningstider och smidig hantering av planärenden
Enligt rapporten anser 91 % av Piteå kommuns fastighetsägare att näringslivsklimatet är gynnsamt för fastighetsverksamhet. Och 82 % tycker att handläggningstiderna inom kommunen är rimliga, att planärenden fungerar smidigt och att kontakterna med tjänstepersoner inom kommunen fungerar bra.

– Det är positiva omdömen från fastighetsägarna om näringslivsklimatet, vilket vi är glada över. Rapporten kommer att vara en del i underlaget i vårt fortsatta arbete med näringslivsklimatet i Piteå, säger Helena Stenberg, kommunstyrelsens ordförande, Piteå kommun.

I höstas bjöd kommunalråden Helena Stenberg och Anders Lundkvist in Piteås företagare till en dialog om kommunens näringslivsklimat. Den 2 februari fortsätter dialogen i bred samverkan med en workshop på Acusticum.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se