Gå direkt till innehåll
Fritt fram för bad vid Sandön, Sjulnäs. Passa på innan sommaren är slut!     Foto: pixabay.com
Fritt fram för bad vid Sandön, Sjulnäs. Passa på innan sommaren är slut! Foto: pixabay.com

Pressmeddelande -

Grönt ljus för bad vid Sandön, Sjulnäs

I tisdags gick vi ut med avrådan från bad vid Sandön, Sjulnäs efter vattenprover som visat förhöjda bakterievärden. Nya vattenprover visar nu på normala värden, så nu är åter det fritt fram för svalnande dopp även vid Sandön, Sjulnäs.

Piteå kommuns miljö- och hälsoskyddsavdelning tar rutinmässiga prover på badvattnet runt om i kommunen varje år, för att kontrollera att det inte är förorenat av hälsoskadliga bakterier. Nyligen visade vattenprover vid Sandön på höga bakterienivåer, men efter kompletterande vattenprover är det återigen grönt ljus för bad.

– Det är inte ovanligt att det kortvarigt bli höga bakterienivåer på grund av vindar och havsströmmar, men att det snabbt återgår till tjänligt vatten. Vi såg det nyligen på Pite Havsbad och det är likadant här vid Sandön, Sjulnäs, säger Marlene Sjölund, miljöinspektör på Piteå kommun.

Badsäsongen närmar sig sitt slut, så detta var de sista vattenproverna som kommunen genomför denna sommaren. Så passa på att bada nu när vädret fortfarande är bra och vattnet håller badtemperaturer.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Åsa Wikman

Åsa Wikman

Miljö- och hälsoskyddschef Samhällsbyggnad 0911-69 60 08 pitea.se Miljö och hälsa