Gå direkt till innehåll
Palt är en av de populäraste maträtterna i grundskolan. Fotograf: Maria Fäldt
Palt är en av de populäraste maträtterna i grundskolan. Fotograf: Maria Fäldt

Pressmeddelande -

Barnens favoriträtter på bordet när måltidsservice firar Piteå 400 år

Elevernas favoritmat serveras fem dagar i sträck när måltidsservice firar Piteå 400 år. I november förra året fick alla elever i grundskolan, från förskoleklass till högstadiet, möjlighet att svara på en enkät om vilken mat de tycker bäst om av det som serveras i skolans matsalar. Nu är de godaste rätterna utvalda och kommer serveras 6–12 maj.

I enkäten fick eleverna kryssa i de fem godaste rätterna i meny 1 och 2 samt välja den mest omtyckta maträtt som serveras sällan. Svarsfrekvensen var 46%.

-För oss är det viktigt att eleverna får vara med och påverka vilken mat vi serverar i skolmatsalen. Om maten är god och uppskattad är det större chans att den hamnar i magen och ger energi att orka leka och lära, säger Marita Björkman Forsman, Fastighet- och servicenämndens ordförande.

Vid varje skollunch finns vanligtvis tre alternativ att välja mellan; en soppa, vegetariskt eller annan varmrätt samt ett buffébord med sallad. Vatten eller mjölk finns att dricka till. Bland de rätter som flest elever valde som favoriter finns bland annat hamburgare, nuggets, plättar och pitepalt.

-Det känns riktigt roligt att vi kan servera barnens favoriträtter under fem dagar med start på torsdag som en del i vårt firande av Piteå 400 år, säger Helena Lundberg, avdelningschef måltidsservice, Fastighets- och serviceförvaltningen.

Palten serveras onsdag 12 maj för att fira Piteås officiella födelsedag. Under hösten fortsätter elevernas lunchval då de framröstade rätterna från basmenyn kommer serveras under fem skoldagar fördelat på en dag per månad. Av de maträtter som serveras sällan vann tacos och den måltiden kommer finnas på menyn en extra gång under höstterminen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Ulf Hartman

Ulf Hartman

Ordförande Fastighets- och servicenämnden (S) Piteå kommun pitea.se Fastighets- och servicenämnden
Helena Lundberg

Helena Lundberg

Kostchef Måltidsservice 0911-69 61 45 pitea.se Måltidsservice

Relaterat innehåll

Idag smäller det!

Idag smäller det!

Nu är det äntligen dags att fira Piteå som fyller 400 år. Ikväll är det digital födelsedagsfest med paltmiddag, spännande gäster, invigning av Piteå 400-leden och musik.