Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Personuppgiftsincident anmäld till IMY

Socialtjänsten har anmält en personuppgiftsincident till IMY – Integritetsmyndigheten. Incidenten inträffade i samband med migreringen till det nya verksamhetssystemet Combine då delar av vård- och omsorgspersonalen har fått åtkomst till mer information än de ska ha.

Namn och personnummer på patienter har blivit synliga i en listning i systemet, även för den personal som inte arbetar med just dessa personer. För att ta del av hälsodata har personalen aktivt behövt klicka på ett namn. I grundrutinerna för vård- och omsorgspersonal ingår att endast ta del av information om de patienter de arbetar aktivt med.

-Vi beklagar det inträffade som delvis skett på grund av en otydlighet i det nya systemet. Vi är samtidigt glada att det upptäcktes tidigt så vi har kunnat åtgärda behörigheterna, säger Roger Burman, avdelningschef verksamhetsstöd, Socialförvaltningen, Piteå kommun.

Incidenten upptäcktes 22 april och därefter har dialog med systemleverantör förts för att diskutera hur felet skulle rättas till. Lösningen blev att manuellt åtgärda behörigheterna och det arbetet är färdigt.

Kontaktperson
Roger Burman, avdelningschef Verksamhetsstöd, socialtjänsten
Telefon: 0911-69 65 18
E-post: roger.burman@pitea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner