Gå direkt till innehåll
Den 14 juni börjar den första omgången ungdomar sina feriearbeten
Den 14 juni börjar den första omgången ungdomar sina feriearbeten

Nyhet -

Alla som vill har fått feriejobb i sommar

Den 14 juni börjar den första omgången ungdomar sina feriearbeten. Under sommaren erbjuder Piteå kommun feriejobb åt 550 ungdomar precis som planerat, trots att många ferieplatser försvann i spåren av covid-19.

En stor del av ferieplatserna brukar i vanliga fall finnas inom vård och omsorg men på grund av pandemin har dessa platser dragits tillbaka. Feriesamordnarna har därför haft ett enormt arbete med att hitta alternativa platser.

Men trots svårigheterna har samtliga placeringar kunnat ersättas. Kommunen har skickat erbjudande till 928 ungdomar, varav 550 stycken tackat ja.

Många förvaltningar har ökat antalet befintliga platser och dessutom har verksamheter som normalt sett inte brukar ta emot sommarjobbande ungdomar, hjälpt till och skapat nya placeringar.

-Vi är oerhört tacksamma till alla arbetsplatser som ställer upp med platser utifrån pågående pandemi, säger Anette Myrestam, verksamhetsområdeschef för arbetsmarknadsenheten.

En viktig aktör i sammanhanget är föreningen bakom Piteå summer games som genom ett projekt tillsammans med kommunen kunnat erbjuda plats till ca 100 ungdomar uppdelat på tre perioder.

-Det blir mest ute jobb för ungdomarna för att kunna följa restriktioner och hålla avstånd, säger Anette Myrestam.

Kontaktperson
Anette Myrestam
Verksamhetsområdeschef
0911-69 76 19

Ämnen

Kategorier

Regioner