Gå direkt till innehåll
Förvaltningschef Jan Johansson och projektledaren Emma Lundbäck Wredenberg i de nya lokalerna. Foto: Hanna Jönsson
Förvaltningschef Jan Johansson och projektledaren Emma Lundbäck Wredenberg i de nya lokalerna. Foto: Hanna Jönsson

Pressmeddelande -

Stadsporten – startplats för morgondagens Piteå

Under januari månad flyttar Piteå kommuns förvaltning samhällsbyggnad ut ur stadshuset. I början av februari öppnar den nya lokalen som fått namnet Stadsporten. Hit ska medborgarna vända sig i ärenden som hanteras av samhällsbyggnad. Förutom arbetsplatser och möteslokaler ska även ett ”showroom” skapas, där spännande utvecklingsprojekt ska visas upp för allmänheten.

Förvaltningen samhällsbyggnad inrymmer många olika verksamheter som är nödvändiga för Piteås fortsatta utveckling. Några exempel är samhällsplanering, bygglov, markfrågor och tillstånd likväl som flyktingsamordning och vuxenutbildning.

Nu samlas alla verksamheter i den nya lokalen Stadsporten på Västergatan 10, samtidigt som förvaltningen inför nya arbetssätt och fler digitala lösningar som ska underlätta för medborgarna i kontakten med kommunen. Lokalen kommer att hållas öppen vardagar mellan kl. 9 och 16.

- Jag ser Stadsporten som en naturlig mötesplats för både interna och externa aktörer, där vi tillsammans ska arbeta för att gynna och utveckla kommunen, säger Jan Johansson, förvaltningschef.

Det var samhällsbyggnadsnämndens ordförande Britt Fäldt som kom med namnförslaget i den interna namnprocessen. Motiveringen var bland annat att lokalen ligger i början på Häggholmen vilket kan ses som porten in till staden.

- Vi fick in många bra förslag. Stadsporten känns naturligt och det går väl ihop med andra namn i Piteås stadskärna som Stadsberget, Stadstornet och Stadshuset, konstaterar förvaltningschefen.

I och med öppningen av den nya lokalen får medborgarna två ingångar och mötesplatser för kommunala ärenden – stadshuset och Stadsporten.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Jan Johansson

Jan Johansson

förvaltningschef Samhällsbyggnad 0911-69 62 36 pitea.se trafik och gator boende och miljö

Relaterat innehåll