Gå direkt till innehåll
Satsning på inomhusmiljö för Piteå kommuns äldre - kyld tilluft till alla vård- och omsorgsboenden

Pressmeddelande -

Satsning på inomhusmiljö för Piteå kommuns äldre - kyld tilluft till alla vård- och omsorgsboenden

Kommunfullmäktige i Piteå har beviljat socialnämnden pengar för att påbörja installationen av kyld tilluft till kommunens vård- och omsorgsboenden för äldre. Installationsarbetet kommer att pågå under en 4 års period med start i år.

Senaste årens varma somrar har lett till höga temperaturer inomhus på kommunens boenden.

- Det här är en viktig satsning på inomhusmiljön. Under varma perioder har det på vissa boenden varit påfrestande för både boende och personal, säger Sven-Gösta Pettersson, ordförande i socialnämnden.

Installation av kyld tilluft möjliggör en anpassad temperatur inom hela vård- och omsorgsboendet och är en klimatanpassad och långsiktig lösning.

- Vi är verkligen glada över beslutet. Våra äldre har inte samma möjlighet som andra att själva påverka temperaturen och det är också en viktig arbetsmiljöfråga. En annan aspekt är att det i våra vård- och omsorgsboenden förvaras läkemedel och en del av dessa är känsliga för temperaturer överstigande 25 grader, säger Helena Magnusson, avdelningschef socialtjänsten, Piteå kommun.

Processen med arbetet av installation av kyld tilluft är föreslagen att pågå under en 4 års period, först ut i etapp 1 är Hortlaxgården och Norrgården. Ängsgården och Berggården har kyld tilluft sedan tidigare.

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Sven-Gösta Pettersson

Sven-Gösta Pettersson

Ordförande i socialnämnden (S) Piteå kommun 0911-69 65 59 alt. 070-390 19 90 pitea.se socialnämnden