Gå direkt till innehåll
Från 1 september finns det pengar att söka för evenemang under jubileumsåret 2021.
Från 1 september finns det pengar att söka för evenemang under jubileumsåret 2021.

Pressmeddelande -

Ny pott ger arrangörer stöd inför jubileumsåret 2021

Jubileumsåret 2021 när Piteå firar 400 år närmar sig med stormsteg. Den första september lanseras en jubileumspott som ska stimulera föreningar, byar och arrangörer att bidra till ett välfyllt och festligt jubileumsår. Målet är ett år fyllt med aktiviteter och evenemang som skapar glädje och stolthet.

Piteå kommun har avsatt 1 miljon kronor i en jubileumspott, med syftet att skapa ett jubileumsår som myllrar av aktivitet. Den 1 september öppnar Jubileumspotten Piteå 400 år upp för ansökningar. Föreningar, byar och arrangörer kan ansöka om medel från potten om de har idéer om aktiviteter eller evenemang under jubileumsåret.

- Vi öppnar upp för ansökningar nu, men det är fritt fram att söka så länge vi har pengar kvar i potten. Vår förhoppning är att även näringslivet kliver in och växlar upp potten, säger Per Lenndin, projektledare för Piteå 400 år.

Reglerna för att ansöka från potten är enkla och samtliga arrangörer som vill genomföra publika arrangemang som uppmärksammar jubileet är välkomna att söka. Arrangemanget ska genomföras under jubileumsåret 2021.

Ansökan görs digitalt via en ny e-tjänst och ansökningarna handläggs allt eftersom. Ansökningar över 40 000 kr beslutas av Kultur- och fritidsnämnden, medan lägre belopp beslutas av tjänsteperson på förvaltningen.

- Nu hoppas vi på många ansökningar och kreativa idéer från både kultur-, idrotts- och byaföreningar, avslutar Per.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se

Kontakter

Per Lenndin

Per Lenndin

Kultur, park och fritid, Piteå kommun 0911-69 62 49 pitea.se sm-veckan 2022 Piteå 400 år