Gå direkt till innehåll
Kampanjen Krisberedskapsveckan är ett initiativ av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Foto: Thomas Henrikson, MSB
Kampanjen Krisberedskapsveckan är ett initiativ av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Foto: Thomas Henrikson, MSB

Pressmeddelande -

Krisberedskapsveckan 2019

Den 6-11 maj är det dags för Krisberedskapsveckan 2019, den årliga informationskampanjen som ska få hushållen att reflektera över hur man tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation om viktig service i samhället skulle bli utslaget. Piteå kommun deltar i kampanjen för tredje året i rad.

Under veckan står Piteå kommun tillsammans med FRG (Frivilliga Resursgruppen) i Gallerian Piteå för att berätta om hur man bäst förbereder sig inför en samhällskris. Det finns även möjlighet att tävla om en färdigpackad krisberedskapslåda.

Personal bemannar Gallerian under följande tider:

Måndag - torsdag kl. 11.00 - 13.00
Fredag kl. 14.00 - 17.00
Lördag kl. 12.00 - 15.00

En krisberedskapslåda finns som utställningsexemplar på Piteå stadsbibliotek under vecka 19.

Kampanjen Krisberedskapsveckan är ett initiativ av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) och genomförs för tredje året i rad. Målet med krisberedskapsveckan är att fler privatpersoner reflekterar över hur de kan lösa vardagen vid en samhällskris och att fler personer skaffar sig en hemberedskap.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se