Gå direkt till innehåll
Cirka 1500 anställda får ta del av erbjudandet. Syftet är att minska smittspridningen bland brukare och personal. Foto: Getty Image
Cirka 1500 anställda får ta del av erbjudandet. Syftet är att minska smittspridningen bland brukare och personal. Foto: Getty Image

Pressmeddelande -

Kostnadsfri vaccinering för brukarnära personal

Socialtjänstens anställda som arbetar i nära kontakt med brukare kommer att erbjudas kostnadsfri influensavaccinering varje år. Det beslutade ledningsgruppen för socialtjänsten under tisdagen.

Syftet med att erbjuda vaccinering är att försöka minska smittspridningen bland brukare och personal.

– Vi hoppas att många kommer att ta emot erbjudandet och vaccinera sig. De som arbetar nära människor exponeras mer för influensa än andra, säger Karin Olofsson, hälso- och sjukvårdschef.

– Vi rekommenderar vaccination utifrån omtanke om brukarna som inte ska behöva smittas av vår personal. Men också av omtanke om sig själv, sina barn, äldre anhöriga och kollegor.

Cirka 1500 anställda erbjuds kostnadsfri vaccinering. De får information från sin närmaste chef när det är dags att boka en tid. Hälsocentralerna brukar påbörja vaccinationerna i början av november.

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se