Gå direkt till innehåll
Emmy Holmgren (mitten), tillsammans med Lena Andersson (t.v.) och Ewa Karlsson Sjölander (t.h.)
Emmy Holmgren (mitten), tillsammans med Lena Andersson (t.v.) och Ewa Karlsson Sjölander (t.h.)

Pressmeddelande -

Emmy belönas med omvårdnadsstipendium

Emmy Holmgren fick idag ta emot omvårdnadsstipendiet vid Strömbackaskolans examen av Ewa Karlsson Sjölander, styrelseordförande vid Vård- och omsorgscollege och Lena Andersson, representant för Region Norrbotten. Stipendiet har sedan 2003 delats ut till en elev i årskurs tre vid omvårdnadsprogrammet av Piteå kommun och Region Norrbotten.

Motiveringen från avdelning 7B på Piteå Sjukhus är följande: ”Emmy har visat ett genuint intresse för alla praktiska arbetsmoment och har förmågan att koppla ihop dessa med teoretisk kunskap. I omvårdnadarbete har hon visat god kunskap och ett etiskt tankesätt som gagnar patienterna. Emmys nyfikenhet och positiva livssyn gör att hon är en glädjespridare i arbetslaget. Emmy har förmågan att möta patienter och närstående i svåra situationer och visar stor empati och förståelse för patienterna situation.”

När eleverna vid omvårdnadsprogrammet i årskurs tre är ute på praktik bedömer personalen eleverna, utifrån punkterna engagemang, empati och samarbetsförmåga. Det är sedan Ewa Karlsson Sjölander tillsammans med Lena Andersson som beslutar vem som blir kandidat för stipendiet. Stipendiet består av en unik minnesgåva tillverkad av Anna-Stina Eriksson, ett diplom och en blombukett.

Minnesgåva

Glasskulpturen är en symbol för samarbete och engagemang. Den symboliserar livskraft och framåtanda och den figurativa formen är en symbol för omvårdnad och empati.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Piteå - det är hit man kommer när man kommer hem. Granne med Sveriges riviera och ett stenkast från fjällen. Välkommen!

www.pitea.se